PlaygroundVR_Ingame_8

Wat is PlaygroundVR?

PlaygroundVR is dé virtuele speeltuin voor iedereen die niet zomaar buiten kan spelen. Dit kan zelfs vanuit het ziekenhuisbed. In deze vrolijke en open omgeving kunnen kinderen, familie en vriendjes elkaar ontmoeten en zo  samen spelen. Elke speelsessie duurt 20 minuten. Net als een pauze op school.

Wat is er zo bijzonder aan de virtuele speeltuin? Je kunt hier vrij spelen! Dat betekent dat je geen start/stop-knop vindt en je kunt ook niet ‘game over’ gaan. Met de omgeving, de speelvoorwerpen en eigen fantasie is er de ruimte om eigen spelletjes te bedenken en spelen.

De Omgeving

De speeltuin is hartstikke groot. Door het vele groen, het water en de geluiden voelt het net alsof je buiten bent en kun je op ontdekkingstocht. Door de hoogteverschillen en de bomen kun je ook goed verstoppertje spelen!  Loop over naar de andere kant van het water via het bruggetje. Op zoek naar meer avontuur? Ga dan het water over via de springstenen!
PlaygroundVR_Ingame_5

Het kampvuur

Hoor je dat knisperende geluid? Dan ben je dicht bij de kampvuurplaats! Dit is de plek waar je even gezellig kunt kletsen met elkaar als je even uitgespeeld bent. En… heb je al eens geprobeerd om een bal in het vuur te gooien? Kijk maar eens wat er gebeurd!

Zie je dat ei liggen aan de rand van het bankje? Stiekem hebben we er een aantal verstopt door de hele speeltuin heen. Pak ‘m op en gooi het ei op de grond. Jouw zoektocht is zojuist begonnen. Hoeveel kun jij er vinden?

Je eigen avatar

Als je PlaygroundVR opstart kun je in het beginscherm via de spiegel je eigen avatar kiezen. Bijvoorbeeld een panda, giraffe of hond! Welke kies jij? Andere kinderen in de speeltuin hebben ook een eigen avatar. Als je ze tegenkomt dan kun je met elkaar praten. Óf zwaai maar eens naar elkaar met je controller. 
 
Zie je de namen boven de avatars? Iedereen krijgt een unieke speeltuinnaam. Hiermee kun je elkaar herkennen. Jouw speeltuinnaam verschijnt in beeld als je de speeltuin ingaat.
RenderTreehouseCompressedCropped

De klimboom

Houd je van de hoogte? Klim dan zeker even in de grote klimboom! Als je twee trappen opgaat kun je de speeltuin helemaal van bovenaf bekijken. De andere kinderen kunnen jou van beneden zien. Zwaai maar eens naar elkaar! Je kunt ook op een andere manier weer naar beneden. Kun jij dit ontdekken?

Wil je nog eens goed zien hoe jij eruit ziet in de virtuele speeltuin? Op de eerste verdieping vind je de spiegel. Zit je haar nog goed?
PlaygroundVR_Ingame_6

Speelvoorwerpen

Net zoals echt buitenspelen kun je met elk voorwerp wel een spelletje bedenken! In de speeltuin liggen ballen, stokken en pionnen om jouw eigen spelletjes te maken. Je kunt bijvoorbeeld een goal maken van de pionnen. Of je houdt een zwaardgevecht met de stokken. Oh en… kijk eens wat er gebeurd als je een bal in het water gooit!
 
Het blokkenkasteel
Kleine blokken zijn leuk, maar grote blokken zijn fantastisch! In de speeltuin liggen heel veel grote blokken. Je kunt ze oppakken en ermee bouwen. Wij hebben er een kasteel van gebouwd. Wat kun jij van de blokken maken?
Bowlen
In de speeltuin staan twee sets met kegels opgesteld. Één aan elke kant van de rivier. Gebruik de ballen om de kegels om te gooien. Wie daag jij uit voor een potje bowlen?
RenderMusicBoxCompressedCropped

Muziekdoos

Er is niks fijners dan goede muziek. In de speeltuin bepaal jij zelf wat je wilt horen. Bij de grote muziekdoos kun je kiezen uit drie verschillende muziekjes van Chillhop Music. Toch liever iets anders luisteren? Dan klik je het nummer gewoon door, jij bent de dee-jay!

Liever geen muziek in de speeltuin? Via het startmenu kun je kiezen om de muziek uit te schakelen. Dan hoor je de prachtige natuurgeluiden extra goed! Heb jij de kikkers al horen kwaken bij het water?

Het sneeuwpaleis

In de virtuele speeltuin kan álles! Dus ook… sneeuw midden in de zomer! Naast de klimboom vind je een iglo waarmee je naar een magisch sneeuwpaleis kunt. Daar vind je nog meer voorwerpen om mee te spelen. Zoals… sneeuwballen! Pak er ééntje op een gooien maar. Met wie start jij een sneeuwballengevecht?
 
pgvrteam

Welke dingen om te doen kun jij nog meer bedenken?

Deze pagina wordt elke vernieuwd. We zijn benieuwd naar wat voor spelletjes je allemaal hebt gespeeld in PlaygroundVR! Laat het ons weten met een berichtje.