Informatie

PlaygroundVR is een initiatief van Freek Teunen en Jason van Eunen, master studenten Innovation Management en beiden BsC Creative Technology. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie in Twente en besloten samen dat het tijd werd om de speeltuin naar het ziekenhuisbed te brengen.

Roadmap

PlaygroundVR wordt via 'user-centric design' ontwikkeld. Dat betekent dat er nagedacht wordt vanuit de gebruiker en andere stakeholders en dat verschillende ideeën getest worden via prototypes. Daarnaast zijn kinderen betrokken bij het ontwikkelen van de ideeën. Zo is er al getest met kinderen op basisschool De Vogelaar en zullen technasium leerlingen van het Walterbosch College helpen met prototypes maken en validatie.

Met de kennis die vergaard wordt via gesprekken en experimenten, wordt een ontwikkelplan gemaakt en zal PlaygroundVR gerealiseerd worden.

Uitdagingen

Het ontwikkelen van een VR applicatie voor het ziekenhuis is niet gemakkelijk. Er zijn strenge hygiëne regels waar we aan moeten voldoen en daarnaast is de impact van VR nog niet goed onderzocht. We nemen maatregelen om de risico's te verminderen en zijn hierover ook in beraad met het Spaarne Gasthuis. Meer over onze maatregelen kun je lezen in onze FAQ.